galerijaDAGMAR

 
 

[KUL•] u nastajanju / @ galerija DAGMAR / 18.12.2009.

Izlažu: Marin Dlaka, Lena Franolić, Igor Gržetić, Smiljana Polugić, Iris Radivoj, Robert Bukovčan, Firduz Kovač, Radovan Kunić, Bruno Velčić i Marko Luka Zubčić.

postav_kul_u_nastajanju

Poticaj za izložbu bio je izaći u javnost s idejom, koju Igor Gržetić, Marin Dlaka i Lena Franolić već nekoliko mjeseci polako definiraju, da se u Krku osnuje [KUL•] – kulturno umjetnički laboratorij – platforma podijeljena na umjetničko-istraživački (atelje-laboratorij, radionice) i izložbeno-edukativni dio (predavanja, tribine, izložbe, prezentacije, festivali). Ova je izložba stoga svojevrsna inicijativa za otvaranje [KUL•]-a. Pozivanjem “velikog” broja umjetnika različitih pristupa i priča koje se isprepliću u malom prostoru galerije dajemo do znanja da na lokalnoj razini postoji progresivnija likovna produkcija – koja bi u konačnici obogaćivala i znatno šire područje. To bi, nadamo se, privuklo druge ljude, a oni koji su ovdje na raspolaganju bi imali širi spektar uvida u nepregledna strujanja unutar bogatog korpusa suvremene likovnosti. Za sada je to tek jedna fasetirana priča s mnogo glasova, no svi odabrani radovi nose zajedničku polaznu točku – inspiraciju iz brojnih pulsacija stvarnosti koje nam uvijek i nisu toliko očite…

Znatiželjnici koji u dogledno vrijeme posjete galeriju Dagmar mogu proučiti radove koji istražuju odnos umjetnosti i tehnologije, na progresivan način pristupaju tradicionalnim motivima i tehnikama, propitkuju providne granice likovnosti uopće ili grade vlastite narativne sustave.

[KUL•] facebook

Pogledajte fotografije s otvaranja izložbe [KUL•] u nastajanju.

Pogledajte postav izložbe [KUL•] u nastajanju i saznajte više o autorima i konceptima radova.

Neki od radova s izložbe ostali su u galeriji DAGMAR.

objavljeno u: izložbe, novo u galeriji. | Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.